"Атака" напуска окончателно 42-ото Народно събрание, съобщи на брифинг пред парламента лидерът на партията Волен Сидеров.

"Не виждам защо да продължаваме да влизаме на заседания, като няма какво повече да се реши и да се прави в него. В момента се прави тайно съвещание между БСП, ГЕРБ и ДПС при парламентарния шеф Михаил Миков. Какво се обсъжда, дали в момента не подреждат някаква формула за някакъв кабинет?!", каза Сидеров.
Той отбеляза, че ГЕРБ не е участвала цяла година на председателски съвет и сега било "изключително любопитно" защо го прави. "Дали не си договаря патерици в лицето на БСП и ДПС", попита Сидеров.

По думите му "Атака" също била уведомена за този председателски съвет, но не виждал смисъл да участва в него. "Това Народно събрание няма какво повече да роди. Какво се занимават с банкерите". Вместо да има санкции против тях, сега правят наказателни мерки за тези, които критикуват банките. Ами аз съм първият човек, който явно трябва да бъде наказан, защото постоянно ги критикувам", уточни лидерът на "Атака".