Героят за Уругвай Луис Суарес беше изключително емоционален след успеха над Англия с 2:1. Звездата на Ливърпул отбеляза и двете попадения за успеха на тима си и запази шансовете му за класиране напред, като в същото време почти прати "трите лъва" обратно към Острова.

С изригването си срещу Англия Суарес затвори устите на критикуващите уругвайците след загубата с 1:3 от Коста Рика. В първата среща на Мондиал 2014 той не взе участие, но снощи беше на терена и показа на какво е способен.

"Мечтаех за този момент и наистина се наслаждавам за всичко, което бях принуден да изтърпя, за постоянните критики, които получавах", коментира Суарес със сълзи на очи след мача.

"Радвам се, че и отборът се вдигна и показа какво може след  поражението от Коста Рика. Опровергахме непрестанните обвинения, че не сме готови", добави 27-годишният голмайстор, който се завърна след операция.

"Сега ни предстои още по-голямо предизвикателство, трябва да играем с Италия. Този мач ще е по-труден. А за тези, които ни критикуваха, заповядайте", отсече Луис Суарес, който разкри, че още преди втория гол срещу англичаните е имал сериозни трудности да продължи да играе - "Имах крампи още 10 минути преди втория ми гол. Но нещо ми каза, че не мога да напусна терена. Когато празнувах първия гол, трябваше да отида и да благодаря на нашия физиотерапевт, защото ако не беше той, нямаше да мога да играя на това Световно."