Уругвай и Англия излизат тази вечер във втората си среща от груповата фаза на Мондиала в Бразилия. Двубоят е от 22:00 часа в Сао Пауло, а рефер е испанецът Веласко Карбайо. Двата отбора стартираха Световното със загуби и сега ще трябва да се възползват от последния си шанс да продължат напред. Както и да се развият събитията в групата, едно е ясно - след първите двубои вече е ясно, че няма как и Уругвай, И Англия да продължат напред. Един от тях ще изгори. А не е изключено и "урусите", и "трите лъва" да отпаднат още след края на груповата фаза.

Голямата новина в лагера на Уругвай е завръщането на звездата Луис Суарес, който от няколко години вкарва голове от английските терени и със сигурност познава слабостите на британската отбрана. Минус за "урусите" обаче ще бъде липсата на капитана Диего Лугано, който е контузен. В тима на Англия единствената липса е полузащитникът Алекс Окслейд-Чембърлейн, който все още не е напълно възстановен от травма.

За разлика от други дни на Мондиала досега, жегата няма да тормози двата тима, които ще излязат на терена при температура от 15 градуса.

Англия и Уругвай са играли 10 мача в историята на досегашните си сблъсъци, а статистиката е в полза на южноамериканците - 4 победи, 3 равенства и 3 загуби, при голова разлика 13:10.