Англия постигна нещо “гениално” – за първи път се издъни в първите си два мача на Мондиал. Сега на “трите лъва” не им остава нищо друго, освен да се молят на Италия.

В момента Англия е с нула точки, а всички останалите имат по 3.

Най-добрият вариант за “трите лъва”
Италия бие днес Коста Рика, бие и Уругвай във вторник. При това положение “адзурите” ще завършат първи в групата с 9 точки. Англия задължително трябва да спечели срещу Коста Рика в последния си мач, за да събере 3 точки в актива си, колкото ще имат костариканците и уругвайците при това стечение на обстоятелствата. Тогава обаче изскача друга бариера - головата разлика. На Англия ще и стигне успех с 1:0, ако Италия победи с два или повече гола Коста Рика и надвие Уругвай. При положение, че и трите оставащи мача завършат с 1:0 за Италия (в двата мача) и 1:0 за Англия срещу Коста Рика, костариканците ще са втори заради най-добра голова разлика. От казаното дотук следва, че за британците ще е най-добре да спечелят убедително и да се надяват Коста Рика и Уругвай да паднат от “скуадрата”.

Най-лошият вариант за “трите лъва”
Те са няколко и всъщност са най-вероятни. Ако Италия бие Коста Рика днес, но в следващия мач с Уругвай завърши наравно или загуби – англичаните са пътници. Англия може да отпадне още днес, ако двубоят Италия – Коста Рика завърши наравно или с победа на костариканците.

Какво се взема под внимание при определянето на крайното класиране:
1.Спечелени точки в мачовете от групата;
2.Головата разлика в мачовете от групата; 
3.Вкараните голове в мачовете от групата; 
4.Спечелените точки в мачовете между отборите с равни точки в класирането;
5.Голова разлика в мачовете между отборите с равни точки;
6.Вкарани голове в мачовете между отбори с равни точки;
7.Жребий.