Единственият представител на „А“ група на световното първенство в Бразилия започва участието си на Мондиал 2014 днес. Алжир и вратарят на ЦСКА Райс Мболи излизат срещу талантливия отбор на Белгия в мач от Група „Н“. Срещата от 19:00 часа ще се играе на стадион „Минейрао“ в Бело Оризонте.

Белгийският селекционер Марк Вилмотс има проблем със състоянието на Кевин де Бруйне и Дивок Орижи, но беше зарадван от новината, че Ромелу Лукаку е напълно готов за игра. Нападателят на Челси, който през миналия сезон игра под наем в Евертън, получи контузия на глезена при победата с 1:0 над Тунис в контрола. Лукаку се очаква да бъде титуляр, след като Кристиан Бентеке от Астън Вила отпадна от Световното още през април заради сериозна травма.

21-годишният Лукаку ще се опита срещу Алжир да наследи сегашния селекционер на „червените дяволи“. 45-годишния Вилмотс е последният белгийски национал, вкарвал гол на световно първенство. Той се разписа на Мондиал 2002 при победата с 3:2 над Русия. След това Марк Вилмотс се разписа и на 1/8-финалите срещу Бразилия, но попадението му беше отменено заради спорна засада, а „селесао“ спечели с 2:0 преди да стане световен шампион две седмици по-късно.

Сега, на бразилска територия, Вилмотс има проблем със състоянието на Де Бруйне и Орижи, но се очаква и двамата да преодолеят болките в глезените си и да излязат на терена при необходимост.

Най-важната преграда пред белгийското нападение, която може да сложи алжирският селекционер Вахид Халилходжич е вратарят на ЦСКА Райс Мболи. Африканският тим участва за четвърти път в историята си на световно първенство и целта му е за първи път да преодолее груповата фаза. Проблем преди мача с „червените дяволи“ е травмата на глезена на халфа Хасан Йебда, който е под въпрос за двубоя.