Отборът на Германия се измъкна от изключително тежък осминафинал с Алжир, след като победи с 2:1 след продължения, благодарение на голове на Андре Шюрле и Месут Йозил.

Германците държаха повече топката през първата част, но алжирците бяха изключително опасни на контраатака и изпуснаха няколко добри шанса да поведат. Райс Мболи също имаше доста работа, но се справи с опасните изстрели на Швайнщайгер, Кроос и Гьотце. След почивката картината не се промени и възпитаниците на Вахид Халилходжич стояха прибрани, но използваха всеки шанс да преминат в бърза атака. В последните минути Бундестима натисна, но Мболи отрази страхотния изстрел с глава на Томас Мюлер.

Момчетата на Йоги Льов нанесоха своя удар в самото начало на продълженията, когато Мюлер проби по лявото крило и центрира по земя, а резервата Андре Шюрле от трудна позиция прати топката във вратата на Алжир. "Пустинните лисици" имаха един шанс да отговорят, но Мустефа стреля неточно от точката на дузпата след корнер. В самия край Йозил вкара втория гол за своя тим след меле в наказателното поле на Алжир, а веднага след това африканците отбелязаха почетното попадение, което заслужаваха, чрез

По този начин Германия продължава на 1/4-финалите на Световното първенство, където ще се изправи срещу Франция.