Отборът на Алжир се пребори за равенство 1:1 срещу Русия и по този начин за първи път в историята си се класира за осминафинал на Световно първенство.

На Арена да Байшада в Куритиба руснаците започнаха по отличен начин, след като още в 6-та минута Александър Кокорин матира Райс Мболи с точен изстрел с глава. Двубоят се развиваше равностойно след това, като двата тима така и не стигаха до чисти голови положения.

След почивката възпитаниците на Вахид Халилходжич започнаха да търсят по-активно изравняването и го постигнаха в 60-та минута, когато Ислам Слимани вкара с глава след центриране на Брахими. Този резултат уреждаше "пустинните лисици", но те не се прибраха в глуха защита, а изнесоха битката в средата на терена. Руснаците стигнаха до едно добро положение, но Мболи отрази точния изстрел на Александър Кержаков.

В крайна сметка двубоят завърши 1:1 и по този начин Алжир за първи път в историята си се класира за осминафиналите на Световно първенство, където ще срещне Германия. Африканците завършват на второ място в група Н с 4 точки, а на първо място е тимът на Белгия, който победи Южна Корея с 1:0 в другия мач от групата.