Софийски градски съд осъди Александър Данаилов на 18 години затвор, Светлозар Стоилов на 18 години затвор, а Вили Георгиев беше оправдан за убийството на Стоян Балтов, предаде репортер на БГНЕС.

На излизане от съда братът на Стоян Балтов каза, че ще обжалват и според него за оправдания Вили Георгиев се е задействал баща му, който на предишното заседание заяви, че се гордее със сина си. Като мотив за оправдаването му според съдия Крънчева е, че има достатъчно доказателства, че той е ударил Балтов само в рамото, докато другите двама са му нанесли с ритници смъртоносните удари в главата и шията.

БГНЕС припомня, че подсъдими за убийството на студента Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. На 16 юли прокуратурата поиска по 20 години затвор за тримата. Те са обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети.

Според държавното обвинение, деянието е извършено по хулигански подбуди. Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов. Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева. Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 година. Тогава страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата. На 17 юли 2010 година СГС прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.