Няма партии, няма ГЕРБ, няма БСП, няма ДПС, тук сме за почтеност, няма да се откажем, каза един млад човек от протестиращите.

Аз имам дете и не искам, когато тръгне на училище да му се подиграват, че е почтен, допълни мъжът. Млада жена от своя страна каза, че ще продължават мирно протеста си до оставката.

Много от протестиращите коментират, че и няколко бързи поправки в Изборния кодекс могат да осигурят честни и скорошни избори. След като се събраха на площад "независимост" в обичайния час хилядите протестиращи поеха по маршрута си към Народното събрание и Орлов мост. Пред хотел "България" те аплодираха младежи, облечени в народни носии. А на кръстовището на бул. "Раковски" ръкопляскаха и закичиха полицаите, които са отцепили пътя към централата на ПП Атака, с маргарити.

Няколко хиляди души изпълниха за 14-та поредна вечер площада пред МС.

Хората скандират "Оставка" и "Мафия". И днес те проявиха въображение. Група млади хора се появиха с надпис: "Последен валс", те имаха маски на Волен Сидеров, Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан. Със сценката, която разиграха пред протестиращите демонстрираха своето виждане за "танците" на властта. По новите плакати може да бъде направен своеобразен коментар на случилото се през деня. Много от протестиращите носеха различни плакати посветени на Волен Сидеров и неговите изказвания през деня. Едно от момичетата носеше написан от нея лист: "Г-н Цацаров, прокуроре, не игнорирайте Волен!" А на друг плакат се четеше: "Речникът ми е беден да опиша какво става". Тази вечер присъствието на полицията е навсякъде и мерките за сигурност са затегнати. Протестиращите обаче не проявяват никаква агресия, дори пред МС кордонът не беше толкова плътен, както предишните вечери.