Столичната община (СО) разработи Информационен портал, посветен на изборите за народни представители за Народното събрание (НС) и членове на Европейския парламент (ЕП), информира СО на сайта си. 
В него се съдържа обобщена информация за работата на Районните избирателни комисии, техните решения и съобщения. Със специално създадена интерактивна карта столичани могат бързо и лесно да намерят избирателната секция, в която ще гласуват, поясняват от СО. 
Също така в портала е обобщена и повече информация относно електронните услуги, които могат да бъдат използвани за изборите, сред които и „Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес“, както и „Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия“.
Порталът осигурява и достъп до анимирани видеоклипове, част от разяснителната кампания на Централната избирателна комисия. Тези видеоклипове целят да дадат ясно и разбираемо обяснение на изборния процес, посочиха от СО. 
От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи (МВР) ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл [email protected] - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, съобщиха от министерството преди дни.