Потушени са общо 32 пожара в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 60 сигнала за произшествия.
С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които осем в жилищни сгради, три в транспортни средства, и други. Без нанесени материални щети са възникнали 19 пожара, от които два в сухи треви, горска постеля и храсти, 13 в отпадъци и четири други. Извършени са 24 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи в транспортни средства.
Регистрирани са четири лъжливи повиквания.
При пожарите е загинал един гражданин.
На 7 май в 8:48 ч. в оперативния център на регионалната противопожарна служба в Смолян е получен сигнал за пожар в къща в с. Оряховец, община Баните. Огънят е потушен с един противопожарен автомобил на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Баните. При пожара е загинал мъж на 56 г.
Същия ден в 17:34 часа в оперативния център на противопожарната служба в София е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие между два тежкотоварни автомобила на автомагистрала “Тракия”, в посока Пловдив на 43-ти км, до мотел "Ихтиман". Произшествието е овладяно с една пожарна кола на службата в Ихтиман. Шофьорът на преобърнатия тежкотоварен автомобил е пострадал. Той е транспортиран от екип на Центъра за спешна медицинска позощ до лечебно заведение.