Лидерът на БСП Корнелия Нинова по традиция води листата в 25 Многомандатен избирателен район (МИР)- София, съобщиха от пресцентъра на партията.
Начело на листата в 23 МИР-София е Христо Проданов, а в 24 МИР-София Георги Свиленски. Водач на листата на социалистите в 26 МИР-Софийска област е Иван Ченчев, избиран през последните години от този избирателен район, посочват от партията.
„БСП за България” регистрира листи в София и София област за предсрочните парламентарни избори на 9 юни. 
"Те съчетават професионализъм, опит, енергия и младост. В листите са включени доказани експерти в сферите на здравеопазването, икономиката, образованието, финансите, юристи и специалисти от различни области на обществения живот", посочва Нинова, цитирана в прессъобщението.
„Не оставяйте друг да решава съдбата ви. Използвайте гласа си правилно. Оценявайте ни по делата. Доверете ни се. Ние не ви излъгахме. Нито за миг не влязохме в сглобки и договорки”, добавя Нинова.
На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията на 27 април.