В навечерието на Великден домът за стари хора "Венета Ботева" във Велико Търново получи дарение от шест местни фирми, които осигуриха над един тон хранителни продукти и медицински консумативи за живущите в него 150 души, съобщи управителят Зорица Радловска. То включва стотици козунаци, яйца и бои за тях, кисели млека и печени пилета, както и апарати за измерване на кръвно налягане, а за лежащо болните - пелени.
Този хуманен жест означава много за възрастните хора, каза Радловска. Такива прояви на добрина са доказателство, че въпреки трудните времена, българите са успели да съхранят най-прекрасните християнски ценности като съпричастност, милосърдие, толерантност и хуманност, добави тя.
В знак на благодарност към представителите на шестте фирми, обитателите на социалната институция им поднесоха подаръци – графики с конец и тематични сувенири, изработени в заниманията по трудотерапия.
Фирми - дарители от старата столица осигуриха и близо 3000 великденски яйца и козунаци, които ще бъдат раздавани в нощта на Великден пред крепостта Царевец и навръх най-светлия празник – в храма "Възкресение Христово".  Част от тях ще бъдат дарени на домовете за възрастни хора във Велико Търново и в село Балван, както и на няколко социални услуги. Червените яйца бяха осветени от митрополит Григорий със света литургия в катедралния храм "Рождество на Пресвета Богородица".