Над 65 са тазгодишните номинации за наградата "Константин Константинов" за принос в детското книгоиздаване. Това съобщи пред журналисти Росица Петрова, директор на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен.
Наградата се връчва в рамките на Националния фестивал на детската книга. От 8 до 10 май ще се състои неговото двадесет и шесто издание.
Официалната церемония по връчването на наградата „Константин Константинов“ в различните категории (за цялостен принос, за автор, за илюстратор, за издателство) ще бъде на 9 май. Водещи на събитието ще са актьорите Елена Петрова и Руслан Мъйнов. В концерта ще се включат млади певци, танцьори и музиканти, носители на призови места в международни и национални музикални и танцови конкурси. 
За шести път ще бъде връчена и награда на детското жури в категория „Автор”.
Наградите са присъждат след сериозна селекция, отбеляза Росица Петрова. По думите й е възможно да не бъде връчена награда в някоя от категориите.
В миналогодишното издание на литературния форум носители на наградата станаха художникът Петър Станимиров в категорията “За цялостен принос” към детското книгоиздаване,  в категория „Автор“ -  Цвета Брестничка, в категория „Илюстратор“ –  художника Кирил Златков, награда на детско жури в категория „Автор" бе писателят Иво Сиромахов. В категорията "Издателство" не бе присъдена награда.
Тя е учредена през 2004 г. и включва пластика, диплом и парична сума. Първият носител на наградата за цялостен принос е поетът Валери Петров.