Заместник – областният управител инж. Калин Хайтов връчи грамоти и подаръци на победителите в областния етап на международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". В награждаването, в сградата на областната администрация в Монтана, се включиха директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) – Монтана, комисар Венцислав Райков и началникът на Регионално управление на образованието (РУО) – Монтана, Трайка Трайкова.
В областния етап на конкурса се състезаваха класираните творби на първо, второ и трето място в общинските етапи. Участниците са разделени в три възрастови групи – от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години. За победителите следва участие в националния етап на международния конкурс, уточни за БТА Трайка Трайкова.
Децата се включват с тематични рисунки, създадени с разнообразни техники и изобразяващи различни бедствия. Конкурсът „С очите си видях бедата“ се провежда за първи път през 2002 година по инициатива на тогавашната Държавна агенция „Гражданска защита“. За няколко години името е било променено на „Мисия спасител“, но от 2012 година се възстановява първоначалното име, а от 2006 година прераства в международен конкурс.
Инициативата за организирането му е на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи (МВР) съвместно с Министерство на образованието и науката (МОН) и Националния дворец на децата.