Във Военномедицинска академия (ВМА) бяха представени новозакупените седем изцяло електрически модела Volkswagen ID. Buzz за екологичен превоз на пациенти.  
Това е една инвестиция – израз на съзнателното ни отношение към опазването на околната среда и най-вече съобразно отговорностите, които имаме към нашите пациенти. С автомобилите ще се подсигури ежедневното обслужване и комфортния превоз на пациенти на диализно лечение, които са трудноподвижни и с тежки придружаващи заболявания, каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той получи ключовете на автомобилите от управителя на Порше БГ  Флориан Пупетер. 
Искам да изкажа специална благодарност на президента на Порше България, както и на неговия невероятен екип, с който работихме за придобиването на автомобилите, каза ген. Мутафчийски, след което връчи на Флориан Пупутер почетния знак на ВМА. 
Автомобилите ще се използват още и за транспортиране на трансплантационните екипи при възникнала ситуация в столицата, както и консултантите на лечебното заведение. 
Автомобилът Volkswagen ID. Buzz е петместен, добре подготвен за движение в интензивния трафик и тесните градски улици. Движи се с нулеви въглеродни емисии, Автомобилите се предоставят на ВМА със собствени стенни зарядни станции Moon ID. Charger, произведени в Германия, посочиха още от ВМА.