Почти седем хиляди лева бяха събрани по време на благотворителната кампания на сдружение „Жените на Казанлък“ за създаване на защитено пространство „Детство без насилие“, съобщи за БТА председателят на организацията Стела Кехайова. Кампанията започна на 8 март и се състоя в Платформата.бг и с DMS, а сдружението беше сред одобрените кандидати за дарителски инициативи на фондация BCause.
Защитеното пространство ще се използва за работа с деца, които са преживели или са станали свидетели на различни форми на насилие или агресия в семействата и училище, напомни Кехайова. Специализиран екип от психолог и социален работник ще продължат да оказват безплатна социална, психологическа и терапевтична подкрепа, насочени към преодоляване на последствията от това, а екипът ще бъде на разположение за реакция при всички видове насилие. Като част от работата по превенция, защитеното пространство към Центъра за превенция на насилието в Младежкия дом в Казанлък ще работи с различни общности и институции. 
Подкрепа се оказва и на пострадали от насилие родители, както и на цялото семейство, посочи още Стела Кехайова.  
Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на техническо оборудване, канцеларски материали и пособия, както и за възнаграждения на екипа, който ще работи с децата и семействата, посочи тя и изказа благодарност към всички дарители са съпричастността. 
Кампанията на сдружението ще завърши с благотворителна кулинарна изложба на 14 юни, а официалното откриване на защитеното пространство ще бъде на 20 юни, съобщи още Стела Кехайова.