Предстои почистване на язовир „Малко Шарково“ край едноименното село в крайграничната община Болярово. Екоакцията ще се състои на 27 април и се организира по инициатива на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, съобщи за БТА нейният заместник-изпълнителен директор Ясен Киров.
Сборният пункт в 9:00 часа сутринта в събота е до стената на язовира. „Призоваваме всички любители рибари да се включат, а който има моторна лодка, нека също дойде, за да се улесни почистването по бреговете на язовира на труднодостъпните места“, апелира Киров.
Осигурени са консумативи за желаещите да се включат – ръкавици и чували, както и сметоизвозване на отпадъците. Акцията е под мотото „Който обича гората/водата – слага боклука в торбата!“ Инициативата е подкрепена от ямболските клубове по спортен риболов „Видракс“ и „Меркурий“.
„Малко Шарково“ е един най-големите язовири в страната. Намира се в Странджа планина, до границата с Турция. Площта му е 3,9 кв. км, а максималният обем - 55 млн. куб. метра. Язовирът е предпочитано място за отдих и риболов от хора от цялата страна.