Денис Исаков, ученик от седми „а“ клас в Основно училище „Никола Икономов“, получи признание за своя достойна постъпка в конкурс на прокуратурата. Грамотата му бе връчена от окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров в днешния Ден на българската Конституция и професионален празник на юристите. Денис е единствен участник в обявения от Окръжната и Районната прокуратура в Разград конкурс на тема „Принос на учениците за нетърпимост към престъпления и оказване помощ на пострадали от престъпление“. Инициативата на двете съдебни институции се организира за втора поредна година по повод Деня на българската Конституция – 16 април, и Деня на отворените врати в органите на съдебната власт. Идеята е да бъде мотивирано подрастващото поколение за благородни каузи, да се повиши правната култура на децата и изгради доверие в работата на институциите и на съдебната власт.
Окръжният прокурор на Разград приветства момчето за проявената гражданска доблест. Той обясни, че през февруари т.г. ученикът заедно с майка си адвокат Невена Митева на връщане от София непосредствено преди жп гарата в Мездра са помогнали да се предотврати нещастен случай с младо момиче. Момчето е реагирало веднага, като е сигнализирало  съответните органи и те са предприели мерки, за да не се стигне до инцидент. Тодоров изказа благодарности и на майка му за това, че е отгледала достоен млад човек, пример за подражание.
Денис Исаков заяви, че обича компютрите и футбола, има много добър успех, но все още не е решил дали ще запише да учи право след време. 
На връчването на отличието присъства и заместник окръжният прокурор Емил Енчев.