„Невидими покриви“ е озаглавена изложбата от бижута на Богдана Топрева, която галерия „Аросита“ представя. Експозицията може да бъде разгледана от 10 до 16 април, съобщават организаторите. 
„Идеята за създаването на колекцията „Невидими покриви“ идва от няколко снимки, направени с дрон, на емблематични сгради в София. Тези изображения ме впечатлиха с неочаквания си рисунък и неспецифична за човешкото око гледна точка. Погледът отгоре разкрива други естетически измерения на познати и превърнали се в рутинна заобикаляща ни среда сгради и знакови места. Декоративното въздействие на тези невидими покриви ми даде усещането, че те са част от един голям цветен пъзел чийто части могат да бъдат вградени и преработени в пластики с ювелирно излъчване. Така, с обръщането на мащаба от голямо към малко , сгради и екстериор са превърнати в бижута“, разказва авторката. 
Тя уточнява, че като основен материал за изработка на колекцията е използвано сребро, характерно с мекотата и благородството на излъчването си. То е съчетано с един нетрадиционен бижутерски материал – принтиран алуминий и акценти от цветни полускъпоценни камъни. Богдана Топрева  завършва ВИИИ "Николай Павлович"- София, специалност „Индустриален дизайн”, през 1992 г. и оттогава се изявява в областта на изкуството на накита и малката пластика. Досега има 10 самостоятелни изложби в София, Париж, Брюксел, Будапеща, Братислава и Виена. Ежегодно участва във всички национални специализирани изложби, свързани с бижутерия и приложни изкуства, както и в редица международни прояви в Ротердам, Милано, Кобленц, Букурещ и др. През 1998 г. получава Наградата на годишната изложба на секция "Накити" в Съюза на българските художници. През 2007 г. получава държавна поръчка за изработка на представителен подарък накити за посещението на Джордж У. Буш в София. Нейни произведения са притежание на НХГ и частни колекционери.
/ВСР