Mеждународно изложение за европейски пансионни училища ще се състои в София, съобщават организаторите от консултантската къща “Дарби‘‘. Събитието ще се проведе на 16 март в София, от 11:00 до 17:00 ч., в “Интерпред”.
Изложението за средно образование в чужбина е с дългогодишна традиция и на него се представят елитни европейски пансионатни училища. Посетителите му ще имат възможността да се срещнат и разговорят с директори - представители на учебните заведения; да се запознаят с образователните програми и материалните бази; да се информират за възможностите за отпускане на стипендии; да се консултират с експерти по всички въпроси на средното образование в Европа, както и да научат за най-новите езикови програми за лятото на 2024 г. Организаторите допълват, че записалите се за езикови ваканции, ще получат 5% отстъпка.
Очаква се сред изложителите на събитието да има представители на CATS SCHOOLS, Abbey DLD Group of Colleges, Bosworth Independent College, Davide Game College, Earlscliffe Sixth Form College и Brooke House College.
По време на изложението акцент ще бъде поставен върху живота в пансионатните училища; видовете средни училища в чужбина; извънкласните дейности в пансионатните училища, както и върху спорта и академичните стипендии в тези учебни заведения.
Организаторите от консултантска къща “Дарби“ организират и предварителна пресконференция по повод изложението, която ще е на 12 март.
По време на пресконференцията ще бъдат представени новостите в образователните програми на чуждестранните пансионни училища, както и изложението за средно образование в чужбина. Ще бъдат представени още стипендиантската програма за 2024 г. за българските кандидат-гимназисти, както и актуалните тенденции при езиковите ваканции за 2024 г.
Организаторите отбелязват, че тази година се наблюдава сто процента ръст на индивидуалните и групови езикови ваканции в чужбина, а семейните езикови ваканции се превръщат в алтернатива на стандартната лятна почивка.
Консултантската къща “Дарби“ си партнира повече от 20 години с всички колежи от Европа и САЩ. Отличната езикова подготовка на българските ученици за сертификати IELTS им предоставя множество възможности за успешна реализация в Европа и отвъд Oкеана.