Целият Столичен общински съвет (СОС) бяхме поканени от кмета на София Васил Терзиев на работа среща в залата на СОС да обсъдим предложения проект за бюджет на Столичната община за 2024 година. "Въпреки настояването на нашата група, на колегите от БСП и на другите групи да се излъчва на живо работната среща, кметът Терзиев еднолично забрани това, съобщи днес пред журналисти общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.
Според това е абсолютно безпрецедентно. При всичките декларации за публичност и прозрачност кметът Терзиев забрани излъчването на обсъжданията на бюджета. 
Кметът Терзиев си тръгна на 15-ата минута от обсъждането, след като общинските съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Мирослав Боршош му зададоха въпроси по бюджета на Столичната община, съобщи още Георгиев. По думите му първият въпрос, на който Терзиев не е отговорил, е бил "ще има ли поне една нова детска градина в бюджета за догодина извън тези, които от ГЕРБ са планирали". "Два пъти каза, че не знае, на третия път стана, фръцна се и си тръгна от работната среща", каза Георгиев.