Писателят от Република Северна Македония Сашо Огненовски представя романа си „Турнето“ в София. Събитието е тази вечер в галерията на Културно-информационния център (КИЦ) на Република Северна Македония, съобщават организаторите.
Освен автора за книгата се очаква да говорят още издателят и литературен критик Пламен Тотев, преводачът и писател Мариян Петров.
Романът „Турнето“ е сатира за проблемите в театралната институция. Героите на Сашо Огненовски преживяват личните си трагедии на фона на несекващия разпад, съпътстван от хумор и ирония. „А загадката кой е тайнственият Азазел - или Арлекин, или Бегемот - който подписва смъртни присъди зад кулисите, държи читателя на нокти до последната страница“, пишат от КИЦ на Република Северна Македония в София.
Сашо Огненовски е актьор, режисьор и писател. Завършил е Факултета за театрално изкуство в Скопие през 1987 година. Магистър по пиар и медии. Работил е като преподавател в Педагогическия факултет в Битоля. Има над 100 роли в Народния театър в Битоля. Автор е на над 10 книги с поезия, проза, драми и изследвания.
/ ГН