Министърът на електронното управление Александър Йоловски ще участва в представянето на проекта „Разгръщане на мрежата от Национални координационни центрове с държавите членки", съобщиха от пресцентъра на Министерството на електронното управление (МЕУ). Събитието ще се състои от 9:30 ч. в столичния хотел „Сенс“ и ще бъде открито от министъра.
Основната цел на проекта е развитието на Националния координационен център у нас и на активна и ангажирана българска екосистема за киберсигурност с много партньори в публичния и частния сектор, както и в академичните среди. Националният координационен център ще служи като национална точка за контакт по всички теми, свързани с киберсигурността по проекта, обясниха от министерството. 
Предвижда се и създаването на програма за финансова подкрепа, която ще подпомогне малки и средни предприятия в усвояването на най-съвременни решения за киберсигурност. 
БТА припомня, че Националният координационен център бе анонсиран като идея през 2022 г. от Министерството на електронното управление и представен като обособен отдел към министерството, осъществяващ координация с експертната общност по киберсигурност.