Пътят Плевен – Ловеч трябва да се обезопаси със звукова маркировка, поставянето на стационарни камери, допълнителни пътни знаци и дори обезопасителни колчета, които да ограничат неправомерното изпреварване в определени участъци. Това каза пред БТА народният представител от "Продължаваме промяната – Демократична България" Свилен Трифонов. 
Той подчерта, че още през месец юли е заявил своята позиция за това какво и как трябва да се направи по пътя Плевен – Ловеч, за да не се случват толкова тежки пътни инциденти по него, както последният от събота, при който загинаха президентът и основен треньор на волейболния клуб "Олимпиец" Стефка Великова и двама от състезателите на мъжкия отбор на клуба - Симеон Симеонов и Калоян Минков.
"През септември проведох и среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, на която посочих конкретни мерки. Те са няколко – поставяне на колчета по осевата линия на определени участъци, където е констатиран голям брой случаи от органите на МВР на неправомерно изпреварване, навлизане в насрещното платно, в резултат, на които има тежки пътно-транспортни произшествия. Нужно е да се положи и звукова маркировка в още участъци от пътя, където има остри завои или в такива с концентриран брой катастрофи. Тя чисто емоционално и психологически ще въздейства на поведението на водачите", смята Трифонов. 
Според него трябва да се направи оглед от компетентни институции на участъци от този път и да бъде преосмислена цялостната стратегия по отношение на третирането му. "При положение, че има констатирани многобройни пътнотранспортни произшествия (ПТП), следва може би, цялата тази отсечка да бъде третирана като пътен участък с концентрация на катастрофи и начесто да се поставят специфичните знаци, които указват тези места", подчерта Трифонов.
Той е категоричен, че органите на МВР трябва да осъществяват по-ефективен и стриктен контрол, а не само след настъпването на тежка катастрофа. "Според мен добро решение би било и поставянето на стационарна камера в някои от участъците, което доказано действа дисциплиниращо върху шофьорите", добави депутатът.
След срещата през септември при министъра, Трифонов е входирал и официална писмена кореспонденция с пет въпроса, единият от тях за път II – 35 Плевен - Ловеч. 
"Беше ми отговорено, че в периода октомври – ноември предстои експерти по пътна безопасност в Агенция "Пътна инфраструктура" и служители на областните пътни управления да извършват огледи на всички участъци с висока концентрация на ПТП по републиканската пътна мрежа. Спрямо резултатите ще се предложат мерки за подобряване на пътната безопасност. Считам, че това е незадоволително като отговор и са нужни бързи действия", каза още Трифонов.
Той е подготвил нов въпрос, който ще внесе по реда на парламентарния контрол, отново към министър Андрей Цеков, свързан конкретно с пътя Плевен – Ловеч.
По-рано днес и областният управител на Плевен Виолета Иеремиева излезе с позиция относно предприемането на бързи действия за обезопасяване на пътя Плевен – Ловеч.