Първият филм от поредицата "Междузвездни войни" за 21-ви век ще започне да се снима през май във Великобритания.

Заснемането на лентата ще започне в Пайнууд Студиос в Лондон, където подготовка за процеса на снимките вече тече с пълна сила.

Филмът, който в момента е популярен единствено като "Междузвездни войни: Епизод VII", е режисиран от Дж. Дж. Ейбрамс, известен с работата си по култовия телевизионен сериал "Изгубени" и най-новите филми от поредицата "Стар Трек".

В изявление на официалния сайт на хитовата поредица се казва, че новият филм се характеризира с "три нови попълнения", наред с много други "вече познати лица". Това на свой ред подхрани слуховете, че звезди като Харисън Форд, Марк Хамил и Кери Фишър отново ще се появят във филма.

Сред спряганите нови лица в лентата е и актьорът Адам Драйвър, който участва в хитовия американски сериал "Момичета" и за когото се твърди, че ще влезе в ролята на Дарт Вейдър.

Боб Игър, главен изпълнителен директор на Дисни, който стои зад създаването на филма, каза, че R2-D2, чиято мисия е да достави тайни планове на Оби Уан Кеноби и е в основата на първото приключение от поредицата, ще се завърне в последната серия на филма и е "официален член на екипа".

Очаква се лентата да излезе в кината през декември 2015г.