Нека не провокираме насилие и омраза сред българското общество. За това призова министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след днешното заседание на Министерски съвет. Повод за призива е поведение на партия "Възраждане". През последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресия от страна на партия „Възраждане“, включително и с публични постове от лидера ѝ, както и призиви за използване на насилие, което се прояви по улиците, каза на брифинга премиерът Николай Денков.
По думите на министър Стоянов за МВР е от особена важност да няма физическа саморазправа и физически сблъсъци по време на различни протести. Министърът благодари на полицаите, които охраняваха масовите мероприятия през последните седмици.
Калин Стоянов е разпоредил на директорите на областни дирекции на МВР да бъдат особено внимателни и да се намесват адекватно, когато има отявлени изяви за провокации към бунтове, въстания, напрежения и насилие. 
Протестът е допустима форма на изразяване, всеки има право да протестира, но не следва тези протести да водят до ескалация на напрежението, заяви Стоянов. Министърът увери, че служителите на МВР са подготвени и знаят кога и как да се намесят, когато има сигнали или индикации за престъпления. „За всички случаи, при които има по безспорен начин констатирани неправомерни действия или бездействия от страна на служителите на МВР, няма да се поколебая да взема мерки по отношение на тях“, каза вътрешният министър.