Освен музиката, невинността на децата ме кара да се усмихвам. Това, което ме натъжава, е ненаситността на човешкото същество, което все иска, повече и повече. А ние сме на тая планета само един миг. Това каза джаз примата Йълдъз Ибрахимова в Националния пресклуб на БТА, в Ямбол.
Йълдъз Ибрахимова сподели и за зараждането на любовта ѝ към джаза: „В Софийското музикално училище влязох с оперно пеене. Моята учителка реши, че съм сопрано. Мина първият срок и на мен започна да ми става скучно. Тогава започнах да откривам за себе си джаза. И тъй като диапазонът ми не е нормален, тия две октави ми бяха много тесни. Затова, въпреки че пеех с удоволствие красиви сопранови арии, на мен не ми стигаше, защото половината от моя диапазон си лежеше без да се използва“.
Поводът за нейното гостуване в Ямбол е предстоящият на 11 юни концерт в зала „Съвременност“ на културно-информационния център „Безистен“ с камерния оркестър „Дианополис“ под диригентската палка на маестро Ганчо Ганчев и с концерт-майстор Красимира Султанова. Включени са популярни творби на Джордж Гершуин, Жорж Бизе, Йохан Себастиан Бах, Николай Римски-Корсаков и Кирил Ламбов. Концертът в част от програмата за празника на града – Свети дух, която започна още в края на май. 
„Публиката ще чуе много хубава музика, но освен това, и едно изключително богатство на гласа. Когато сме работили с Йълдъз Ибрахимова, освен на безспорния ѝ професионализъм, винаги съм се удивявал как един човешки глас може да извлече тези тембри, да създаде тази цветова картина на човешкия глас. Когато работя с Йълдъз, аз имам чувство, че работя с инструмент, не с глас“, посочи маестро Ганчев.
„Това е една много отдавнашна моя мечта, примата на джаза Йълдъз Ибрахимова да ни гостува. Запленена бях преди повече от 12 години с един техен концерт с маестро Ганчо Ганчев и Варненския камерен оркестър. Аранжиментите бяха точно за камерен оркестър, и оттогава сън не съм спала, както се казва, това да се случи и в Ямбол“, сподели виртуозната цигуларка Красимира Султанова.
Ямбол има традиции в джаза. През 1974 г. в града се случва първият в България джаз фестивал. Предстои тържествено да бъдат отбелязани 55 години от това паметно събитие, каза фотографът Константин Зайков, който е син на инициатора на фестивала – покойният художник Георги Зайков – Зайо. Фотографът, снимащ джаз фестивали у нас и в чужбина, покани Йълдъз Ибрахимова да бъде част от честването.