Отборът на Девето основно училище "Панайот Волов" в шуменския квартал „Дивдядово“ спечели купата в комплексното класиране на двадесет и вторите републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, състояли се в курортен комплекс „Албена“, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. Сред официалните гости на церемония по награждаване вчера са били Иван Демерджиев – министър на вътрешните работи и гл. комисар Александър Джартов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 
Отборът на шуменското училище е спечелил и в двете дисциплини на състезанието - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”. Второ място в комплексното класиране са завоювали младите огнеборци от СУ „Никола Вапцаров“ в Айтос, а трето място - отрядът на СУ „Васил Левски“ в Троян.
Както БТА съобщи, отборът на Девето основно училище "Панайот Волов" в Шумен миналата година също спечели купата на републиканското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, както и през 2018 г.