Съюзът на народните читалища удостои с високи отличия Народно читалище (НЧ) „Напредък 1901“ в Разград. За активната си читалищна дейност и по повод 120-годишнината от създаването си НЧ „Напредък 1901“ получи златно отличие. Със златен медал за високи творчески постижения и по повод 65 години от създаването си беше удостоен Фолклорният танцов ансамбъл „Разград“ към читалището. Златен медал за високи творчески постижения и по повод 60-годишния юбилей беше връчен и на Детска танцова студия „Капанче“. Основателят на танцовия ансамбъл и негов художествен ръководител Здравко Занков получи най-високото отличие на Съюза на народните читалища – приз за развитие и съхраняване на народното творчество. Наградата е за приноса на Занков в читалищното дело и по повод 80-годишния му юбилей и 55 години творческа дейност.  
От името на председателя на Съюза на народните читалища в България Николай Дойнов отличията връчи областният координатор на съюза Даниела Петрова на тържествения концерт, с който бяха отбелязани четирите юбилейни годишнини. Тя пожела много здраве и творчески успехи на ръководството на читалището, на колектива, на самодейците и на всички, в чиито сърца гори и завинаги ще гори любовта към Народно читалище „Напредък 1901“. 
В празничния концерт участваха музиканти, певци и танцьори от различни поколения, свързали своя творчески път с Народно читалище „Напредък 1901“ и Здравко Занков. Освен оркестъра при читалището, Фолклорния танцов ансамбъл „Разград“, Детска танцова студия „Капанче“, Колектива за изворен фолклор, на сцената се изявиха и децата от Школите по народни танци при детските градини „Лудогорче“ и „Детелина“. Препълнената зала дълго аплодира изпълнителите. 
По повод юбилейните годишнини бяха изпратени много поздравителни адреси и кошници с цветя. Цветя и поздравления към творците с пожелания да продължават да вдъхновяват и възпитават чрез изкуството си българския дух имаше от областния управител Драгомир Златев, кмета на общината и председателя на Общинския съвет Денчо Бояджиев и Стоян Ненчев, от зам.-кмета Добрин Добрев, от танцови клубове и фолклорни ансамбли от града и страната, от много приятели на читалището.