Причината за смъртта на приятелката на Мик Джагър Лорън Скот вероятно е заради натрупаните дългове на модната й компания в размер на 6 млн. долара, разкри запознат източник пред "Дейли Мейл".

Приятелката на вокалиста на "Ролинг Стоунс" бе открита мъртва вчера в апартамента си в Ню Йорк. Тялото ѝ бе намерено обесено на шал в апартамента й в Манхатън.

Според информация за сметките на Скот и финансовото състояние на компанията ѝ, подадени във Великобритания през октомври миналата година, модната империя на дизайнерката е била пред фалит заради непосилните дългове.

Близки на Лорън са споделили, че заради твърдоглавия си нрав и труден характер тя винаги е отказвала финансова помощ от приятеля си Мик Джагър.

"Лорън имаше много финансови проблеми, не беше в състояние да плати нито на екипа си, нито на доставчиците на платове, а това се случваше в продължение на години. Вероятно всички се чудят защо тя не помоли Мик за помощ. Положението отдавна беше много лошо и Лорън прекара последните няколко месеца в опити да върне поне малка част от дълговете си. Нейните служители предполагат, че компанията ѝ ще бъде закрита, тъй като нито заплатите, нито сметките ще бъдат заплатени на време", допълни източникът.

Тази година Лорън, която е бивш модел и стилист, отмени модното си шоу по време на Седмицата на модата в Лондон, като заяви, че платовете за моделите са пристигнали твърде късно, за да бъдат ушити за събитието. Сега обаче се твърди, че тя просто не е могла да се справи с финансовата страна на събитието.