Алтернативното рок трио от Белград Repetitor идва за два концерта в България - на 17 май в столичния клуб „Строежа" и на 18 май в Пловдив, съобщават организаторите.
По думите им тази екстравагантна банда е една от най-известните и обичани групи не само в Сърбия, но и на целите Балкани, и неслучайно се радва на своите верни фенове в България.
Repetitor е създадена през есента на 2005 г. в Белград от Милена Милутинович (барабани) и Борис Властелица (китара, вокал), които свирят известно време като дуо. Към тях скоро се присъединява и Ана-Мария Купин (бас, вокал). Само след няколко месеца репетиции, триото започва да свири на живо в белградския клуб Blue Moon, а още с дебютния си албум Sve što vidim je prvi put („Всичко, което виждам, е за първи път“), издаден от сръбския независим лейбъл Odličan Hrčak през 2008 г., те грабват сърцата не само на своите фенове, но и на критиката. Групата е известна със своите експлозивни изпълнения на живо и уникална комбинация от пост-пънк и инди рок звучене. Музиката им съчетава сурови китарни рифове, зверски барабани и мощни социални текстове. С нарастваща международна слава и фенове, Repetitor продължава да разширява и границите на алтернативната рок музика на Балканите, а концертите им доставят неповторимо настроение и изживяване за всички в залата.
Преди месец групата пусна ново видео към парчето Sa Izvora, а феновете им определят, че видеото е в стила на криминалната комедия от 1972 г. – Pink Flamingos. Освен ново видео, музикантите вече имат зад гърба си и първи албум издаден на винил.
/ДД