В Дена на Европа Областната администрация в Разград отвори вратите си за ученици. На областния управител Драгомир Златев и неговия екип гостуваха децата от VIII „в” клас на Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Учениците се запознаха на място с текущите служебни ангажименти на областния управител. Младите хора научиха какви са неговите правомощия и ангажименти, за какво отговаря и за какво се грижи. Възпитаниците на гимназията получиха информация за дирекциите в администрацията и за организацията на работния процес. Подробности за начина, по който функционира държавната администрация разкриха също заместник-областният управител Найден Късов, главният секретар Михаил Тодоров и директорите на дирекции Светлин Симеонов и Орхан Бедиханов. 
Драгомир Златев благодари на учениците за посещението и пожела здраве, успех в образованието и сбъдване на поставените цели. „Ще се радвам, ако амбициозни и усмихнати млади хора като вас влязат в държавната институция след завършване на образованието си и след време те самите да обясняват на по-младите за отговорностите на служителите в администрацията", каза областният управител. Той пожела на децата да станат и евродепутати, за да може да претворят вижданията си в дела и действия. "Надявам се, където и да учите по света, да се върнете в родината си, защото страната и градът ни имат нужда от вас", се обърна към младите хора Златев.
Като областни управители всички осмокласници издадоха от свое име заповеди, скрепени с подписите им и печат на институцията. Те разпоредиха часовете в училище да бъдат намалени от 45 на 40 минути, а учебният процес да стартира не в осем, а в 10 часа. Не бяха подминати и проблеми като опазване на природата чиста, повече детски площадки и дори закон, закрилящ жените от домашно насилие. 
Учениците споделиха, че са доволни от посещението си в областната администрация. Само една част от тях обаче признаха, че биха поели на плещите си отговорността да са областен управител. Останалите заявиха предпочитания към медицината. „Събитието беше интересно и ползотворно. Благодарим на екипа на областната администрация, както и на класния ни ръководител Любомир Илиев. Ние много го харесваме и обичаме“, каза Наско Анастасов. Той подчерта, че все още му е рано да реши дали да избере работа в държавната администрация, негов приоритет сега е да завърши образованието си и да учи медицина. Децата се снимаха в кабинета на областния управител, седнаха и на стола му. Танжу, Борислава и Галейна заявиха, че столът на областен управител е удобен, но намеренията им са да работят в друга сфера. Учениците си направиха за спомен и обща снимка със своите домакини.