„На чаша чай в училище“ е наречена срещата на бивши и настоящи преподаватели в учителската стая на русенската Английска гимназия в петък от 9.30 часа. По същото време пред гимназията ще бъде открит пленер „Аз и моето училище“. Така ще започне отбелязването на 60-годишния юбилей на едно от най-добрите и най-привлекателни училища в Русе, което се радва на поколения именити и отлично реализирали се възпитаници.
Точно към тях са насочени други два акцента в програмата: срещи на темите „Общност“ и „Рецепта за успех“ и разходка из училището и представяне на дейностите в него под наслов „Животът днес в Английската гимназия“.  
От 11.30 до 12 часа в училищния двор ще има празнична хоротека, а кулминацията ще бъде тържественият концерт „Духа на времето“ от 18 до 20 часа в Доходното здание. Както „Утро“ вече писа, един от участниците в него ще бъде един от най-добрите български медици - проф. д-р Веселин Петров, завършил с отличие АГ „Гео Милев“. На сцената елитният съдов хирург ще се изяви с китара и ще изпълни множество емблематични рок и блус парчета от времената, когато да имаш магнетофон или касетофон беше мечта на мечтите.  
На концерта ще се влиза само с покани, но пък ще се излъчва директно на електронната страница www.elsruse.eu и на фейсбук страницата на Английската гимназия.
За тези, които искат да го видят на живо, от 21 часа същата вечер проф. Петров ще свири и в „Макс клуб“.