Футболистите на „Локомотив“ /Русе/ се измъкнаха от зоната с изпадащи отбори след победа с 3:0 срещу гостите от „Ботев“ /Нови пазар/. „Железничарите“ не бяха убедителни през първото полувреме, когато играха мудно и малко тромаво, но след почивката бяха далеч по-добрият отбор.
„Съгласен съм, че не влязохме добре в мача. Бяхме нервни, може би и подценихме съперника, който се беше подсилил с двама-трима добри футболисти. През есента загубихме в Нови пазар с 0:3, затова търсехме адекватен реванш с повече голове, при положение че класирането накрая се решава и от резултатите в директните двубои. Някои от основните ни футболисти се позагубиха, но да не забравяме, че част от тях и работят. След влизането на Динко Станчев през второто полувреме отборът ни се пораздвижи и наложихме напълно волята си. Заради празниците този уикенд няма да има кръг. После ни чака гостуване на още един директен съперник - „Волов“. Ще се подготвим добре, а и не бива да подценяваме шуменския отбор“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Локомотив“ Свилен Касабов.
„Локомотив“: Александър Ангелов, Живко Парашкевов, Калоян Петров, Мирослав Георгиев, Преслав Петков, Бисер Георгиев, Дани Братоев, Симеон Дочев, Добромир Филипов, Мартин Ангелов, Сюлейман Салим /Преслав Иванов, Живко Дончев, Динко Станчев, Ивайло Попов/.
В другите мачове: „Лудогорец 3“-“Черноломец“ /Попово/ - 1:0, „Светкавица“ /Търговище/-“Волов“ /Шумен/ - 4:0, „Септември“ /Тервел/-“Спартак 2“ /Варна/ - 1:0, „Черноморец“ /Балчик/-“Рилци“ /Добрич/ - 6:1, „Черно море 2“ /Вн/-“Спортист“ /Генерал Тошево/ - 2:2.
Ярко изпъква резултатът от мача „Черно море 2“-“Спортист“ - 2:2. Остава впечатление, че много силният отбор на варненци е направил реверанс на закъсалите генералтошевци, но да речем, че това са само догадки.
Класиране
1. „Черноморец“     61
2. „Септември“     54
3. „Светкавица“     50
4. „Лудогорец 3“     46
5. „Черно море 2“     40
6. „Черноломец“     38
7. „Рилци“         33
8. „Спартак 2“ /Вн/     29
9. „Доростол“         25
10. „ДУНАВ 2“         22
11. „Устрем“         14
12. „ЛОКОМОТИВ“     13
-----------------------------
13. „Волов“         12
14. „Спортист“         11
15. „Ботев“         9