Засилени проверки за ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия започват в Шуменско утре, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  
Екипи на полицията ще контролират водачите както по републиканските пътища, така и по участъци с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Ще се проверява дали те не шофират след употреба на алкохол или наркотични вещества и техни аналози, дали са правоспособни. Ще се следи и дали изпреварват правилно, използват ли обезопасителни системи и колани, както и дали не правят нарушения, които създават пряка опасност за останалите участници в движението. 
Засилените проверки на пътя в областта ще продължат до 5 април.
Това е поредна полицейска операция на територията на областта, този път - насочена към ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия. От началото на годината специализирани полицейски операции в Шуменско се проведоха на 15 март, 21 февруари и 27 януари. При последната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в областта вчера, полицаи иззеха 207 монети с вид на антични и предмети с вид на археологически обекти от частен дом в Нови пазар, регистрирани бяха 11 престъпления, образувани бяха пет досъдебни и шест бързи производства.