Три новооткрити изложби могат да бъдат разгледани в Литературно-художествения музей „Чудомир“ в Казанлък. Те са част от програмата на тазгодишните „Чудомирови празници“ и са посветени на живота и творчеството на именития художник и писател Димитър Чорбаджийски.
Идеята на изложбата „Посоки“ е да покаже пред казанлъшката публика един по-различен и непознат Чудомир. Тя представя негови произведения, които са малко известни и са от периода между 1916 и 1930 година, така наречения период на „сериозен Чудомир“. Голяма част от тях са свързани с пътуването на Димитър и Мара Чорбаджийски в Париж, а организаторите се надяват с тази експозиция да се разшири представата за твореца. 
Другата изложба, която може да бъде видяна в литературно-художествения музей, е озаглавена „Приятелите..“. Тя представя произведения, подарени от художници, които са били близки до Чудомир. Експозицията включва творби на Константин Трингов, Александър Добринов, Теню Пиндарев, Константин Щъркелов, Илия Петров и други, a на повечето от тях е изобразен самият Димитър Чорбаджийски. Експозицията показва пред публиката какво означава творецът за своите приятели и доказва уважението, което са изпитвали те към него. Изложбата показва и портрета на Чудомир, рисуван от Илия Петров, който проф. д-р Марин Добрев определя като един от най-знаменитите психологически портрети в българското изкуство. 
„Тези две изложби имат особени измерения, надявам се те да разширят представата за Чудомир, защото целта им е точно такава – да показваме десетилетия наред неизчерпаемото, което носи вселената „Чудомир“, коментира по време на откриването проф. Добрев. Той посочи, че има една част от творчеството на Димитър Чорбаджийски, която има различни психологически измерения и изрази надежда с тези изложби жителите и гости на Казанлък да се доближат още повече до автора. 
В литературно-художествения музей в Казанлък е подредена и изложбата „Паралелни светове“ на Шенгюл Ахмедова, която представя колекция от кукли, пресъздаващи както приказни герои, така и героите на Чудомир. Интересното в изложбата е, че куклите не са театрални, а образите на Чудомировите герои не са повлияни от рисунките на Димитър Чорбаджийски. Те са изцяло плод на въображението на авторката, вдъхновена от неговите произведения. Експозицията откри директорът на Държавния куклен театър в Стара Загора Дарин Петков. „Не бях се запознавал с изкуството да правиш кукли, четейки литература, но съм впечатлен от творчеството на Шенгюл Ахмедова и се надявам повече жители и гости на града да имат възможност да разгледат изложбата“, каза той.