За 16-а поредна година WWF (World Wildlife Fund) отбеляза Часа на Земята в България, съобщиха от природозащитната организация.
Повече от 250 радетели за опазването на природата у нас се събраха в клуб „Микстейп 5", за да празнуват заедно с организациядта. Те станаха част от парти, включващо акустична музика, стендъп комедия и викторина с любопитни въпроси от света на природозащитата. За най-находчивите природолюбители имаше награди, а за доброто настроение на всички се погрижи комедиантката Надя Брайт. Хубавата музика беше гарантирана от изпълнители като Ники Димчевски и Пламен Мандаджиев, Ния Петрова и Явор Милчев, Парапланер, Керана и космонавтите. 
Събитието беше изцяло с благотворителен характер и всички приходи от него ще бъдат насочени към различни активности за опазване на природата у нас. Такива са усилията на WWF за връщане на рисовете в България, обявяването на нови защитени територии, които да свързват местообитанията на едрите хищници, както и действията по опазване на мечките.
Точно в 20:30 ч. по сигнал на водещия Ники Станоев осветлението в залата беше приглушено за един час в знак на солидарност със съвременните предизвикателства пред околната среда. В същото време по традиция Столичната община притъмни фасадите на ключови сгради в София, сред които Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий", Националната опера и балет, Народния театър „Иван Вазов", храм-паметника „Св. Александър Невски", Софийския университет „Св. Климент Охридски" и много други, а светофари в центъра на града цял ден светеха със зелени сърца. Осветлението на „Дондуков“ 2 беше изгасено в 20:30 ч. в подкрепа на отговорното бъдеще на планетата ни. Администрацията на президента подкрепя #ЧасътНаЗемята, съобщиха от институцията в Туитър.
Часът на Земята е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на планетата. За първи път тя се отбелязва в Сидни, Австралия, през 2007 г. и оттогава списъкът на страните, желаещи да се присъединят към празника на природата, все повече се разширява. Тази година инициативата се състоя в повече от 190 държави, а милиони хора по света използваха Часа на Земята, за да отправят силен призив за живот в хармония с природата, изгасяйки осветлението в домовете си между 20:30 и 21:30 часа.