Специализирана полицейска операция се провежда днес в Русенско. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.
Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност, осигуряване на добър обществен ред, пътна безопасност, превенция на нарушенията на изборното законодателство и други незаконни деяния. Включени са и екипи на жандармерията. 
Мобилни групи извършват проверки в търговски обекти, игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент, както и други места, за които има данни за извършвана престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. 
Успоредно с това се изграждат контролно-пропускателни пунктове (КПП). На тези места се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед нарушения на закона за движение по пътищата, противодействие на нелегалната миграция, превоз на незаконни товари.КПП вече са изградени в района на град Ветово. 
Малчева обясни, че поредната акция се осъществява в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи.БТА припомня, че спецоперация на територията на област Русе бе организирана и преди десетина дни. При нея бяха задържани деветима души.