В Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април, „Музикаутор“ обявява откриването на сесията за 2024 година на своя културен фонд. В тазгодишното издание българските творци ще могат да кандидатстват със своите музикални проекти и да се състезават за грантове между 2000 и 4000 лева, съобщават от организацията на композитори и автори. 
Общата сума, отпусната в сесията, е 170 000 лева, а приемането на документи започва на 1 май. За финансиране авторите участват със свои проекти за създаване на ново произведение или с вече готово, но все още неразгласено произведение.
Проектите могат да бъдат във всички жанрове на популярната, класическата и музиката на фолклорна основа – поп, електронна, джаз, рок, алтернативна, симфонична, етно. Ще бъдат оценявани от комисия, избрана от общо събрание на дружеството, и съставена от професионални музиканти и музикални издатели – Владимир Величков, Радостина Йовкова, Владимир Джамбазов, проф. д-р Георги Арнаудов, Минко Ламбов, Милена Славова, Светослав Заров, Искрен Пецов, Александър Александров и „Токсити пъблишинг“ ЕООД.
За 10 сесии от 2011 година досега чрез културния фонд на „Музикаутор“  са инвестирани над 2 000 000 лв. за реализацията на близо 700 музикални проекта на български автори.
/ДД