Над девет хиляди медицински прегледа са извършени за осем години в рамките на програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Това каза адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация по време на представянето на резултатите от програмата, която се изпълнява от фондация „bCause“. По думите й през последната година медицинските екипи от болниците, членуващи в асоциацията, са прегледали 40 процента повече пациенти, но всеки трети от пациентите неглижира заболяванията си. Основният извод, който правим, е за необходимост от повишаване на здравната култура на хората, каза адв. Димитрова. Представителите на болничната общност се борим с дефицитите в здравната система, допълни тя. Според адв. Димитрова хората от малките общини масово не посещават лекар, неглижират здравния си статус, като много от тях са и здравнонеосигурени. 
От фондацията наградиха участници в „Академия за местни предприемачи“ и в „Академия за учители“ - част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“. 
Програмата „Забавно лято, грижовна есен” се осъществява от 2015 г. от фондация „BCause“ и се прилага в 26 малки населени места. Програмата има три модула - образование, медицинска грижа и предприемачество. За осем години в рамките на програмата са обхванати 3671 деца и 129 учители. Извършени са 9792 медицински прегледа на възрастни хора в 11 общини от шест тютюнопроизводителни региона.