На 23 март от 17:00 ч. в залата за срещи и събития на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово ще гостува Роси Савова – поет, писател, редактор. Тя ще представи и своята нова поетична книга, наречена „Плетеница от мигове“. Литературната среща с Роси Савова и с нейното поетично творчество е посветена на Световния ден на поезията – 21 март, който екипът на библиотеката и нейните верни читатели отбелязват ежегодно. Това съобщи за БТА Савина Цонева, директор на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ Габрово. 
„Роси пише стихове, разкази, сатира, хайку, детски пиеси, детски стихове и приказки, текстове за песни. Днес тя живее и твори в град Козлодуй. Под нейна режисура детското театрално студио „Приказен свят” към Средно училище „Христо Ботев” - Козлодуй е изиграло над 15 театрални представления в града и региона. Издадените поетични книги на авторката са „Вълшебства” (2008 г.), „Въглени за късна есен” (2014 г.) и новата й книга „Плетеница от мигове”, която ще бъде представена в Габровската библиотека“, каза в допълнение Цонева. 
Роси Савова живее дълги години в Севлиево. Работи като библиотекар, учител и журналист. Била е председател на литературен клуб в града. Пише от юношеските си години. Участва в много литературни конкурси за проза и поезия. Съставител и отговорен редактор е на сборника „По следите на козлодуйските думи”, събрал произведения от 26-ма местни автори, който скоро излиза от печат. Занимава се с редакторска дейност и подпомага млади творци. Председател е на Конфедерацията на българските писатели - клон Козлодуй и на Литературен клуб „Нашето слово” към НЧ „Храм-паметник Христо Ботев – 1879” в град Козлодуй.