Община Севлиево и Държавно ловно стопанство „Росица“ (ДЛС – „Росица“) обявяват конкурс за рисунка на тема „Гората и нейните обитатели“. Конкурсът е насочен към деца и младежи на територията на община Севлиево на възраст от седем до 19 години. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Община Севлиево. 
Надпреварата се организира в рамките на инициативата „Седмица на гората“, която традиционно се отбелязва в община Севлиево. Участниците ще бъдат ангажирани в дейност, която да ги насочва към положителен модел на поведение, творчество и познания свързани екологията и биосферата, посочват от общинската администрация. 
Конкурсът е индивидуален и е разделен във възрастови групи. Първа възрастова група е за деца до седем години, втора група от седем до 10 години, трета възрастова група от 11 до 14 години и четвърта от 15 г. до 19-годишна възраст. 
Крайният срок за подаване на рисунките е 17:00 ч. на 3 април в сградата на Детски комплекс „Йовко Йовков“ – Севлиево. 
Тричленно жури ще оценява детските творения, като ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група. ДЛС „Росица“ ще присъди специална награда, а наградената творба ще стане част от постоянна експозиция в сградата на стопанството. Резултатите от конкурса предстои да бъдат обявени до 7 април, допълват организаторите.