В Исторически музей – Самоков се състоя изложба, посветена на фотографа Михаил Кръшняк. Тя бе организирана от Сдружение по планинарство „Николай Проев - Пройката“ и бе наречена „По следите на отминалото време“.
„За мен баща ми е неизживян спомен. Той си отиде рано, но все пак ни остави тази привързаност към планината. Неговите снимки са поезия, във всеки кадър той намираше красивото“, каза пред БТА Мария Кръшняк, дъщерята на Михаил Кръшняк.
„Изложбата ще гостува в Самоков един месец. Тя съдържа 41 фотографии, които са подбрани от голям брой“, каза пред БТА Силвио Томов, модератор на събитието. Експозицията бе представена първо в град Банско по време на „Банско филм фест“, а сега и в Самоков, допълни Томов.
По време на официалната част синът на фотографа -  Александър Кръшняк, разказа за професионалния път на баща си и за неговата страст към фотографията.
На една от снимките, които Михаил Кръшняк е снимал, се издирва третият човек на фотографията. От Исторически музей – Самоков и наследниците на фотографа, молят, ако някой разпознае даденото лице, да се свърже с тях.