Окръжната прокуратура във Велико Търново ръководи досъдебно производство във връзка с починал мъж и жена в безпомощно състояние, открити в жилище в село Пчелище, съобщиха от пресцентъра на институцията. Сигналът в Районното управление на полицията във Велико Търново е постъпил на 11 март. Пристигналите на място екипи са установили починал 29-годишен мъж и 39-годишна жена в безпомощно състояние. Започнало е досъдебно производство за изясняване механизма и причините за смъртта на мъжа и на нараняванията на жената. 
Разследването се провежда под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Извършени са множество процесуално-следствени действия - огледи, разпити на свидетели, назначени са експертизи, изискана е информация относно електронната комуникация и движението на пострадалите и лицата, имащи отношение към случая, както и други неотложни действия по разследването.
Пострадалата жена е настанена в Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“ с  черепно-мозъчна травма. Предстои да бъде разпитана, след като здравословното ѝ състояние позволи провеждането на разпита.
По досъдебното производство се проверяват всички възможни версии, за да се установят в пълен обем обстоятелствата по случая, уточниха за БТА от прокуратурата.