Община Плевен планира да организира винарско изложение в началото на септември. То е включено в Програмата за развитие на туризма за 2023 година. Документът бе представен и обсъден днес по време на заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма в Община Плевен.  
За участие във винарското изложение ще бъдат поканени винопроизводители от Плевенския регион и Северозападна България, обясни Стефка Григорова, началник на отдел "Култура" в местната администрация. То ще се проведе в парка на Регионалния исторически музей с възможности за дегустация, срещи с винопроизводителите и, разбира се, закупуване на предлаганата продукция. В рамките на изложението се планира да се състои национална среща на туристическите информационни центрове от страната, както и ревю на български народни носии от фонда на музея. Идеята на общината е винарското изложение да стане ежегодно и да подпомогне развитието на винения туризъм в Плевенско.
Още три прояви са включени в годишната програма, като те са традиционни – Международен фестивал по маримба и ударни инструменти, Международен есенен джаз фест и отбелязване на Международния ден на туризма.
Сред плановете на общинската управа са през тази година да бъде издаден нов туристически пътеводител. Последният такъв е от 1976 г. Отчетено бе, че е нужна и по-голяма реклама на Плевен като културно-историческа туристическа дестинация. В тази връзка бе решено да се изработи туристически рекламен продукт, който да представя града по време на специализирани изложения, борси и форуми.
Годишната програма за развитие на туризма ще бъде внесена за обсъждане в Общинския съвет на Плевен. 
В началото на заседанието на консултативния съвет заметсник-кметът Стефан Милев връчи на Виолета Илиева, специалист в Туристическия информационен център, сертификат, издаден от Министерството на туризма. Наличието на сертификата осигурява вписване на Центъра в Националния туристически регистър и Националната мрежа на сертифицираните туристически центрове у нас и отрежда място на Община Плевен като туристическа дестинация на картата на България, респективно и на тази на Европейския съюз.