На практика променяме цялостната философия на ремонтирането на пътищата, включително на изграждането. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в предаването „Говори сега“ по БНТ. Той съобщи, че са направени конкурсите за поддръжка на пътищата за следващите три години. В тях вече, освен текущи, имаме и елементи на основни ремонти, посочи министърът.
Когато държавата създаде ясни правила, пътните фирми най-вероятно ще работят по съвсем друг начин, каза Шишков.
Той подчерта, че не е съгласен с начина, по който са се правили възлаганията на дейностите досега. Основни ремонти са възлагани като текущи и без проекти, каза той. 
Другата седмица ще започне укрепването на свлачището на магистрала „Струма“. Това беше много тежък и дълъг процес, за да се намери техническо решение, за да може за няколко месеца да пуснем едно движение в тунел „Железница“, след това и другото. Това също бяха проблеми, които бяха заложени от 2020 г.“, посочи той.
Шишков смята, че арестът на строителния предприемач Велико Желев няма връзка с проверките по магистралите. Проверките по магистралите нямат общо и с предизборната кампания, заяви той и добави, че те са приключили в края на февруари.