Триизмерни модели на световни забележителности ще бъдат представени на изложба за незрящи, която ще бъде открита на 14 март в Регионалния исторически музей в Шумен, съобщиха днес от пресцентъра на общинската администрация.
Оттам уточняват, че макетите са изработени по проект, който се реализира с финансовата подкрепа на Програмата за малки грантове на посолството на САЩ у нас, а изложбата ще бъде експонирана в Шумен със съдействието на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в града.  
Пояснителният текст за всеки макет в изложбата ще е изписан за посетителите на български език - плоскопечатен и брайлов, отбелязват от общинския пресцентър.  
Целта на изложбата е хората в неравностойно положение, сред които са и незрящите граждани, да бъдат приобщени към социалния и културния живот в града, като им се предостави възможност да се докоснат до красотата на знакови световни обекти. Експозицията е интересна и за хора, които нямат зрителни проблеми, но имат желание да разгледат моделите, допълват организаторите на изложбата, която може да бъде разгледана в Регионалния исторически музей в Шумен до 17 март.