„На 3-и март отбелязваме възстановяването на българската държавност и си припомняме мечтата на нашите възрожденци – да живеем действително свободни. Това обаче изисква постоянство и увереност, а също и непрестанните ни усилия и старание за утвърждаването на морални ценности, които да напомнят за отговорността ни пред тези, които се пожертваха в името на светлия идеал за „чистата и свята република“, с тези думи областният управител на Русе Анатоли Станев се обръща към русенци по случай националния празник на Република България.

„Ако искаме да продължим този завет, нека помним, че свободата не търпи нерешителност и безволие! Нашите предци не бяха равнодушни към съдбата си, не трябва и ние да бъдем. Поклон пред величието и подвига на безсмъртните герои, обрекли се за свободата на България!“, допълва още Станев.

Вчера областният управител се срещна с представители на българската общност в Румъния, като е в Букурещ по покана на посланика ни там Н. Пр. Радко Влайков. Същевременно представители на Областната администрация присъстваха на тържествената заря-проверка по случай Освобождението, която се проведе снощи от 19.00 часа в Бяла. Пред паметника на загиналите във войните герои от името на областния управител бе положен венец.