Множество студенти в Солун се събраха, за да дарят кръв за пострадалите от влаковата катастрофа в Гърция, а хотели в Лариса предоставиха безплатно стаи, предаде в електронното си издание в. „Катимерини“.
Гръцкият национален център за кръводаряване призова гражданите на страната да допринесат за общите усилия за намаляване на жертвите от трагедията, като дарят кръв в най-близките болнични служби по кръводаряване в цялата страна. Множество студенти от Солунския университет „Аристотел“ и от гръцкия Македонски университет в Солун посетиха най-голямата болница в града АХЕПА, за да дарят кръв за пострадалите от снощната влакова катастрофа в Темпе. От утре всички болници в Солун ще участват в кръводаряването, а в солунската болница „Йоргос Папаниколау“ кръводаряването ще продължи денонощно. Представители на студентските съвети на университетите призовават всички граждани да се отзоват, за да дарят кръв.
Гръцката хотелиерска камара в сътрудничество със Съюза на хотелиерите в Лариса предложи безплатни стаи на роднините на жертвите и ранените за тяхното настаняване като минимален принос на бранша за справяне с националната трагедия.
Близките на пътувалите в катастрофиралите влакове могат да се обадят на следните телефонни номера за информация и съдействие по откриване на роднини: 2410 683175 и 2410 683176, отбеляза Констандия Димоглиду, представител на гръцката полиция.
Снощи пътнически влак се сблъска с идващ насреща товарен влак в Североизточна Гърция, малко преди долината Темпе (или Темби) между планините Олимп и Оса. Броят на жертвите е достигнал 40 души според телевизия Скай. Агенция АНА-МПА съобщава за 36 загинали. Откритите ранени са 85 души, от които в болница са настанени 72 души (шестима в интензивно отделение). Общият брой на хората в двата влака е бил 354 души (342 пътници и 12 служители, от които двама са били в товарния влак), информира в електронното си издание в. „Катимерини“ тази сутрин.